Smslån

Jämför smslån och hitta det bästa lånet för dina behov
Börja här

Belopp

10000

-
+
FiltreraSortera
Rensa filter
Visa resultat (0 st)
Populära val
Rensa filter
Filtrera
7 långivare hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-08
Omdöme Lånebelopp Lånetid Utbetalning Ränta Återbetala
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 60 dagar Utbetalning 1-2 dagar Ränta 74.75 % Återbetala 10 961 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning 1-2 dagar Ränta 56.97 % Återbetala 11 176 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning Idag  Ränta 61.76 % Återbetala 11 259 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 120 dagar Utbetalning Idag  Ränta 52.65 % Återbetala 11 492 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Idag  Ränta 44 % Återbetala 11 970 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Idag  Ränta 49.56 % Återbetala 12 151 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 365 dagar Utbetalning Idag  Ränta 26.64 % Återbetala 12 619 kr
Visa fler
Download PDF

Så hittar du smslånet med lägst ränta

Genom att jämföra långivarna i tabellen längst upp på sidan kan du enkelt hitta smslånet med lägst ränta. Vissa långivare erbjuder även smslån utan ränta. Räntefria smslån erbjuds dock oftast bara på låga belopp och för nya kunder. Det är i dag vanligare att långivare erbjuder räntefria perioder på smslån.

Tänk på! Räntefritt behöver inte betyda kostnadsfritt. Uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra avgifter kan förekomma.

Vad är ett smslån?

Ett smslån är ett lån som man tidigare ansökte om via sms. Nuförtiden är det vanligare att man ansöker om smslån på långivarens hemsida. Din ansökan behandlas oftast direkt och du får svar direkt på skärmen. Smslån passar perfekt för dig som behöver pengar snabbt men som samtidigt har ekonomin för att betala tillbaka smslånet i tid.

Detta kännetecknar ett smslån

 • Låga lånebelopp. Lånesumman ligger vanligtvis mellan 1 000 och 30 000 kronor, men det kan variera mellan olika långivare. Smslånet är utan säkerhet, vilket betyder att du inte lämnar någon pant som garanti ifall du inte kan betala tillbaka lånet.
 • Snabb utbetalning. Vanligtvis får du pengarna inom ett dygn. Hos flera långivare kan du få pengarna utbetalda inom en timme.
 • Kort återbetalningstid. Återbetalningstiden är oftast bara ett par månader för ett smslån.
 • Hög räntekostnad. Den totala kostnaden för ett smslån är mycket hög. Den effektiva räntan är många gånger flera hundra procent.

Du kan ansöka om smslån utan UC kreditprövning

Du kan ansöka om smslån utan kreditupplysning från UC. Däremot är det inte möjligt att ansöka om ett smslån utan kreditprövning. Många misstar UC för att vara en kreditupplysning, men UC är i själva verket ett kreditupplysningsföretag som genomför kreditupplysningar. Enligt lag är alla långivare skyldiga att göra en kreditprövning på den som ansöker om ett smslån. Långivarna får själva bestämma vilket kreditupplysningsföretag de vill använda sig av.

Några andra kreditupplysningsföretag

En fördel med att ansöka om ett smslån utan UC är om du har en betalningsanmärkning hos företaget. Det kreditupplysningsföretag som i stället används kan inte se den betalningsanmärkningen, och därmed kan det bli lättare att beviljas ett lån.

Vissa långivare erbjuder smslån trots betalningsanmärkningar

Det finns ett flertal långivare som erbjuder smslån till dig med låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. I regel är det däremot inte möjligt att beviljas något smslån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden. Är du skuldsatt bör du undvika att ta smslån eftersom risken är att du hamnar i djupare skulder och får svårt att betala tillbaka pengarna.

Tips! Om du inte får något smslån kan du fråga din familj eller dina vänner om du kan få låna pengar och betala tillbaka när du kan.

Få smslån snabbt med direkt utbetalning

Hela grejen med smslån är att du ska kunna få pengarna snabbt. Vissa långivare har därför direktutbetalning medan du hos andra får vänta upp till ett dygn. Oftast kan du inte få något smslån på natten. Däremot finns det långivare som har utbetalning på helger och kvällar.

Utbetalningstiden kan även påverkas av vilken bank du har.

Svårt att få smslån utan inkomst

Saknar du inkomst är det i regel svårare att beviljas ett smslån. Det finns trots allt långivare som lånar ut pengar till dig som saknar inkomst. Du bör dock aldrig låna pengar utan inkomst eftersom det är lätt att du drar på dig skulder du inte klarar av att betala. I längden kan du hamna hos både Kronofogden och få betalningsanmärkningar.

Tips! Skaffa dig en inkomst innan du tar ett smslån.

Krav för att få smslån

Alla långivare har olika krav som du måste uppfylla för att få låna hos dem. Vanliga krav är bland annat:

 • Ålder. Du beviljas inget smslån om du är under 18 år. Vissa långivare har dock valt att sätta egna ålderskrav som är högre än så.
 • Inkomst. En del långivare har inkomstkrav medan andra inte har det.
 • Folkbokförd i Sverige. De flesta långivare kräver att man ska vara folkbokförd i Sverige för att bli beviljad ett smslån.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. Har du en skuld hos Kronofogden blir det svårt att beviljas ett smslån.
 • Ingen betalningsanmärkning. En del långivare godkänner betalningsanmärkningar, men många gör det inte.

Att tänka på när du ansöker om smslån

Smslån kan många gånger vara bra om du är i behov av pengar snabbt, men det finns en hel del risker. Ställ dig själv följande frågor innan du skickar in din ansökan:

 • Har jag råd?
 • Behöver jag verkligen låna pengar?
 • Kommer jag att kunna betala tillbaka smslånet i tid?
 • Kan jag få tag i pengarna på annat sätt?

Var alltid ärlig mot dig själv. Har du inte råd med smslånet ska du inte ta det. Om du inte betalar tillbaka smslånet i tid skickas ärendet vidare till inkasso och därefter Kronofogden. Dessutom tillkommer påminnelseavgifter.

Så ansöker du om ett smslån

Smslånet ansöker du vanligtvis om på långivarens hemsida. Det förekommer även långivare där du kan ansöka om lånet via sms. Hela processen från ansökan till utbetalning sker i några enkla steg.

 1. Fyll i uppgifter om smslånet. I ansökan fyller du i mycket du vill låna. I vissa fall kan det även finnas möjlighet att välja hur många betalningstillfällen du vill ha eller hur lång återbetalningstiden ska vara. Därefter fyller du i dina personuppgifter. För att skicka iväg din ansökan måste du oftast legitimera dig via BankID.
 2. Långivaren återkommer med ett erbjudande. Inom kort återkommer långivaren med ett erbjudande. Där framgår det vilket belopp du beviljas och till vilka villkor. Är allt i sin ordning och du vill ha smslånet godkänner du erbjudandet.
 3. Pengarna betalas ut. När du har godkänt låneerbjudandet betalas pengarna ut. Inom kort har du pengarna på ditt konto.

Vanliga frågor om smslån


Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Om du tar ett smslån på 5000 kr under 30 dagar mot en kostnad på 316 kronor så ger det en effektiv ränta på 111 % och en total summa att återbetala på 5316 kr.